Hva er IPTV?

IPTV står for Internet Protocol Television. Den støtter overføring av standard TV-videoprogrammer over internett og Internet Protocol (IP). IPTV lar en TV-tjeneste integreres med en bredbåndsinternetttjeneste og dele den samme internettforbindelsen hjemme. På grunn av de høye nettverksbåndbreddekravene til digital video, krever IPTV høyhastighets Internett-tilkobling.
Å være koblet til internett gir IPTV-brukere mer kontroll over TV-programmeringen og muligheten til å tilpasse den til deres preferanser.

På grunn av de høye nettverksbåndbreddekravene til digital video, krever IPTV høyhastighets Internett-tilkobling.
Å være koblet til internett gir IPTV-brukere mer kontroll over TV-programmeringen og muligheten til å tilpasse den til deres preferanser.

Sette opp IPTV

Det finnes flere IPTV-systemer, hver med spesielle oppsettskrav.
Noen av disse systemene inkluderer: TVer med innebygd IP-støtte – ofte kalt smart-TV-er – som kan kobles til hjemmenettverk og konfigureres til å motta IPTV-programmering.
Set-top-enheter som Apple TV, Roku og Amazon Fire TV, som også kan installeres på hjemmenettverk og kobles til eldre TV-er som ikke er internettaktiverte. Bærbare datamaskiner og spillkonsoller som kan installeres med nødvendig programvare for å støtte online video og enkelte typer IPTV-visning.
Nettbrett og smarttelefoner, som på samme måte kan kjøre apper som fungerer med IPTV-tjenester.

 

Sign Up